Corona nieuwspagina


Corona nieuwspagina

Beste patiënten, ouders/verzorgers,

In verband met de covid-19 uitbraak werken wij aangepast met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM waaronder ‘social distancing’ en de nieuwe aanvullende richtlijnen voor infectiepreventie in de mondzorg tijdens de coronacrisis. Het beleid wat we volgen is dat we minder mensen tegelijkertijd in de praktijk toelaten en alleen mensen waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.


Indien u een afspraak heeft dan stellen wij u de volgende vragen:

Indien u een of meerdere van de onderstaande vragen met ‘JA’ beantwoordt, dan kan uw afspraak niet doorgaan.

 • Bent u of een gezinslid/huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, verhoging of koorts (meer dan 38°C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten met corona?
 • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

* verplichte quarantaine, vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt.

Instructies voor uw praktijkbezoek:

 • De praktijk mag pas 5 minuten voor de afgesproken tijd betreden worden. Indien men te vroeg arriveert graag buiten de praktijk wachten, bijvoorbeeld in de auto. Graag ook buiten de praktijk de 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen respecteren.
 • Alleen degene met de afspraak mag de praktijk betreden. Begeleider(s), familieleden en/of anderen mogen niet mee naar binnen (met uitzondering van een eerste consult, herhalingsconsult en bespreking behandelplan; hierbij mag één ouder/verzorger zijn).
 • Kom indien mogelijk met lege handen naar de praktijk. Laat mobiel en tas thuis of in de auto. Doe de beugel in en laat het beugelbakje thuis.
 • Bij binnenkomst onmiddellijk de handen desinfecteren en de vingers in elkaar haken tot u de praktijk weer verlaat (zie foto). Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot u opgehaald wordt.
 • Er is geen mogelijkheid om iets in de hand te houden of neer te leggen tijdens het bezoek aan de praktijk, ook geen telefoon! Telefoon mag weer in de handen genomen worden na afloop van de afspraak bij het maken van een afspraak.
 • Het is onmogelijk de tanden te poetsen in de praktijk, graag thuis al grondig de tanden poetsen.
 • Voorafgaand aan sommige behandelingen vragen wij u in de praktijk te spoelen met 1% waterstofperoxide.
 • Het patiëntentoilet is afgesloten, graag uw begrip hiervoor.
 • Verkoop van tandenborstels aan de balie kan weer, maar pas na aflooop van uw afspraak en graag gepast betalen (geen pinautomaat aanwezig).